БИОКАН LR

БИОКАН LR

Производител: Биовета АД

BIOCAN LR inj. ad us. vet.

Характеристика:   Инактивиран вирус на беса МЕМ (min 1 IU), инактивирана култура лептоспири (Leptospira icteohaemorrhagie, Leptospira canicola)-min. 107 в ml.

Показания:  Профилактична имунизация на клинично здрави кучета и животни с ценна кожа против бяс и лептоспироза. Ваксинацията може да се проведе и в заразени и в застрашени от заразяване развъдници.

Противопоказания:Да не се ваксинират клинично болни и кахектични животни, животни били в контакт с бесни животни или животни, които са били наранени от бесни животни! Животни ухапали или ранили човек могат да бъдат ваксинирани само след изтичане срокът на наблюдение.

Подготовка за употреба:Преди употреба флаконът трябва да се разклати добре. Ваксината може да се приложи отделно или да се използва като разредител за лиофилизираните ваксини от серията БИОКАН.

Приложение:Подкожно.

Дозировка:  1 ml независимо от възрастта, теглото и породата.

Странични действия:     На мястото на инжектиране може да се да се наблюдава слаб оток ( с големина на грахово зърно), който изчезва без допълнително третиране до 3 седмици.В изключителни случаи може да се наблюдава анафилактична реакция.

Имунитет:   Ваксината може да се използва при кученца над 12-седмична възраст. Пълен имунитет се изгражда до 14-ия ден след ваксинацията. Препоръчителната имунизационна програма с ваксини БИОКАН е отразена в приложението!

Опаковка:   1 доза във флакон.

Съхранение:На тъмно и сухо място при температура

      2 - 8 0С.

Срок на годност:  2 години.

Забележка:  Прилагайте ваксината само на клинично здрави, дехелминтизирани и добре хранени животни! Не се препоръчва животните да бъдат тренирани или натоварвани 2 - 3 седмици след ваксинацията, както и да се транспортират до 7-ия ден след ваксинацията.