БИОКАН М

БИОКАН М

Производител: Биовета АД

BIOCAN M inj. ad us. vet.

 

Характеристика: Имуногенен инактивиран щам Microsporum canis min. 500 000 вегетативни форми в 1 ml.

Показания: За профилактика и терапия на дерматомикози по кучетата и котките, предизвикани от Microsporum canis.

Противопоказания: Извършване на други имунопрофилактични мероприятия една седмица преди първата и две седмици след втората ваксинация (освен с препарати от серията БИОКАН). Не се препоръчва ваксинацията на бременни животни в последната третина  на бременността, поради възможно увреждане на плодапри фиксация на животните!

Подготовка за употреба: Преди употребата флаконът трябва да се разклати добре!

Приложение: При кучета мускулно в един от задните крайници. При котки подкожно в областта на лопаткатаили мускулно в един от задните крайници. Първата ваксинация се препоръчва да се прави в лявата половина, а реваксинацията в дясната половина на тялото.

Дозировка: Профилактично и лечебно при животни над 3-месечна възраст двукратно през интервал от 14 -21 дни. В случай на необходимост може да се използва още една (трета) ваксинация 18 -24 след втората.

Старнични действия: На мястото на инжектиране може да се наблюдава слаб оток или да се появят дребни люспички, които изчезват без допълнително третиране  след няколко дни.

Имунитет: Стабилен имунитет се изгражда до 1 месец след реваксинацията, който трае повече от година. Препоръчителната имунизационна програма с ваксини БИОКАН е отразена в приложението!

Опаковка: 1 доза (1 ml)  във флакон.

Съхранение: На тъмно и сухо място при температура 2-8 0С. Ваксината не трябва да замръзва!

Срок на годност: 1 година.

Забележка : Ваксината БИОКАН М се прилага самостоятелно и не трябва да се използва като разредител на други ваксини!